Ποσοστό μεγαλύτερο από 60% συγκεντρώνει, σύμφωνα με τα exit polls, στην Πολιτεία του Μεξικού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά του να ανακαταλάβει την προεδρία στην οποία βρίσκεται σήμερα ο συντηρητικός Φελίπε Καλδερόν.

Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) αύξησε το ποσοστό του στην Πολιτεία του Μεξικού, που διαθέτει μεγαλύτερο πληθυσμό από κάθε άλλη, ενώ το Κόμμα Εθνικής Δράσης (PAN) κατέγραψε το χειρότερό του αποτέλεσμα εδώ και μια γενιά στην πολιτεία η οποία εκτείνεται γύρω από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα το PRI ενίσχυσε τα ποσοστά του σε άλλες δύο πολιτείες, κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στον κύριο υποψήφιο του PRI για την προεδρία, Ενρίκε Πένια Νιέτο, απερχόμενο κυβερνήτη στην Πολιτεία του Μεξικού.

Με το 21% των ψήφων καταμετρημένο τα προκαταρκτικά επίσημα αποτελέσματα φέρνουν το PRI στην πρώτη θέση με πάνω από 61%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο για το κόμμα στην Πολιτεία του Μεξικού από το 1993. Για «ιστορική νίκη» έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Ουμπέρτο Μορέιρα, ο οποίος σημείωσε με ικανοποίηση τις νίκες του PRI στις πολιτείες Κοαουίλα και Ναγιαρίτ, όπου επίσης αυξήθηκαν τα ποσοστά του. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το PAN υποστηρίζει αντίθετα ότι αυτό κέρδισε στη Ναγιαρίτ.